YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

yangın kapısı Temel Açıklaması

yangın kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın takkadak dahi kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile ait tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını açıklamak gerekir.

Kaçış yolları ve öbür tedbirler, yangın yahut gayrı evgin durumlarda birey emniyetliğinin tek bir numara bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve tütünın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı darya kapanmaktadır.

Umumi amacı insanların binayı dokunca görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin aldatmaır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın bapsı Adana ahzüitainiz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin yangın kapısı çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoklukla otomatik olarak kapanan ve panik pası üzere evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı ilkin cereyan etmek üzere kullanım amacına ve yangın kapısı kullanan nüfus skorsına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birfena insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla in evetşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne gerçek açılacak Yangın Kapısı şekilde ayarlamaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte dumanı kat ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli platform oluşturur.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve ayaında tek huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, konu ile dayalı uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, spontane kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this page